Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co pro mne abstinence znamená

1. 5. 2007
Chci vám sdělit, co pro mě ABSTINENCE znamená.
Obrazek














Po mnohaletém chlastání a vyhýbání se odpovědnosti jak za sebe tak o rodinu jsem se rozhodl jít na protialkoholní léčení. Nabízeli mi různé léčebny, ale já se rozhodl pro Želiv. Důvodů bylo několik, možná, že mě ovlivnil film DOBŘÍ HOLUBI SE VRACEJÍ. Od toho rozhodnutí se můj ŽIVOT začal ubírat úplně jinou cestou. Netvrdím, že ta léčba je snadná, protože každý z nás má nějaké návyky, kterých se nerad vzdává. Samozřejmě u mne a každého ZÁVISLÉHO alkoholika je těch špatných většina. Po absolvování léčby (která trvala 7 měsíců a 22dní) jsem se vrátil zpátky domů. V té době už jsem byl s manželkou rozvedený. Po nástupu do závodu ETA Hlinsko jsem sháněl podnájem nebo byt, což se nakonec podařilo, žena si myslela, že po nějakém čase začnu zase chlastat a bude mít důvod mě soudně vystěhovat. Já však už byl rozhodnut žít jinak. Asi po druhé opakovačce jsem se vrátil do bytu a manželka byla odstěhovaná! Je fakt, že na rozvodu jsem se už předem dohodli. Nevím, jak řada z vás, ale já se na to těšil, jak se budu konečně rozhodovat za SEBE. Je to nejhlavnější, co mě na Želivě naučili!
Asi po půl roce jsem se rozhodl, že pojedu na dovolenou a rozjel jsem se do Egypta. To co jsem někdy viděl v televizi, teď stálo přede mnou na dosah ruky. Už jenom let letadlem do Murghady byl zážitek a ta cesta autobusem do Káhiry, kde jsem prožil dva dny, to nezapomenu. Na této dovolené jsem potkal kamaráda, se kterým jsem prožil celých 15 dnů. Jak je zeměkoule malá, jsem se přesvědčil už další rok. Tentokrát jsem se rozhodl, že navštívím Thajsko. S tím kamarádem z Egypta jsme si na letišti ani adresy nevyměnili a celá rok o sobě nevěděli. Jaké bylo pro mě překvapení, když po přistání v Bangkoku ke mně přistoupil člověk a povídá – nebyl jste loni v Egyptě? Já se na něj podíval a říkám – Jendo, nebyl jsi v hotelu Beirut? To bylo shledání!
Při této dovolené jsem navštívil místo, kde se točil film MOST PŘES ŘEKU KWAI, dále císařský palác, čínský trh. Zážitků plno, nafotil jsem 15 filmů a poznal Thajsko od hranic Barmy až po Patajo, kde jsem byl ubytován. Navštívil jsem krokodýlí farmu, jel jsem na slonu a další a další. Loni jsem necestoval nikam, protože jsem si pořídil auto. Je to jen Felície, ale mám z toho radost a starám se o ni jako o děcko, už ji budu mít zaplacenou a zas mě to táhne někam daleko. Kamarád byl letos v únoru v Brazílii. Líbilo se mu tam, ale pro Evropana je tam méně bezpečno, tak zatím váhám.
Možná si někdo řekne – nojo, tobě se žije, když máš na to peníze. Ano, má pravdu, mít PRÁCI a ZÁZEMÍ, to je potřeba pro to CHTÍT udělat MAXIMUM. Já třeba jsem před třemi roky přestal kouřit a hned je to finančně znát.
Když se podívám zpět, co mi za těch pět let ABSTINENCE dala, tak si myslím, že je toho hodně. Každému, kdo to s ABSTINENCÍ myslí upřímně, přeji dlouhý život.

Láďa
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář